Vinný sklípek - Brno

Krásná příroda, víno a zábava. To vše a mnohem více vás čeká při návštěvě vinných sklípků v Brně a okolí. Navštivte tyto vinné sklepy a získejte nezapomenutelné zážitky na celý život.

Kde jinde strávit veselé chvilky při víně než na jihu Moravy ve vinném sklípku? Objednejte si také vy pobyt ve vinném sklípku a užijte si ty chvíle pohody a zábavy. Jižní Morava vám nabídne nejen krásné prostředí, ale také skvělá vína. Večer ve vinném sklípku si můžete zpříjemnit konzumací nejen dobrého vína, ale také jídla. Mnohé vinné sklípky nabízí také na večer zajímavou přednášku o víně a muziku. Vinné sklípky vám mohu nabídnout nezapomenutelné zážitky v podobě kvalitních vín a tradiční zábavy. Přijeďte zde načerpat novou energii a poznat krásy okolí. Podívejme se nyní na jednotlivé druhy vín a zajímavosti o nich.

Rozdělení vín

Víno neboli vykvašená ovocná šťáva především z vinných hroznů, se rozděluje na červené a bílé. Podle způsobu přípravy můžeme vína dále dělit na odrůdová a známková. Odrůdová vína jsou připravena z hroznů jedné odrůdy. Odrůdová vína mají specifickou barvu, vůni a chuť. Naopak známková vína jsou směsí velmi kvalitních vín. Známková vína jsou označena vlastní etiketou, známkou a značkou. Nakonec je vína také možné rozdělit podle oblasti, z které pocházejí.

Výběr vína k jídlu

Jednotlivé** druhy vín** se také hodí k jednotlivým pokrmům. V restauraci vám vždy poradí o druhu vína, který se hodí k vámi objednanému jídlu. U výběru toho správného vína se můžete řídit následujícími pravidly. K jemným jídlům se hodí také jemná vína. K moučníkům by se měla podávat vína sladká. Pokrm s velmi výraznou chutí může doplnit výrazné bílé nebo červené víno. Červená vína lahodí k masu hovězímu, vepřovému a ke zvěřině. Červené víno je také ideální k huse nebo kachně s knedlíky. Naopak k lehké rybě se bude hodit bílé víno, ale pozor k pikantně upravené nebo tučné rybě se více hodí víno červené. Chcete si v restauraci nebo doma dát kuře, krůtu nebo krocana? V tom případě jej doplňte vínem bílým. Také k zelenině se hodí bílé víno, obzvláště k brokolici, květáku a chřestu. Plánujete večer u svíček a vína? K bílému vínu vám zachutnají různé druhy sýrů. K červenému vínu můžete zakusovat pikantní, tučné a uzené sýry. V létě nám více chutnají vychlazená bílá vína. Když pořádáte hostinu, můžete se řídit tím, že vína bílá se podávají před červenými a také podle tohoto by se mělo volit pořadí pokrmů.

Zdá se vám rozdělení vín a způsob jejich servírování příliš složitý? Vyzkoušejte při pořádání hostiny jednoduché pravidlo. Večerní stolování začněte lehkým šumivým vínem, poté pokračujte k vínu bílému a na závěr podávejte vína červená, která jsou těžká. Teď už se jen můžete nechat zlákat chutí vín a naplno si je užít.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id5594 (magazinbrno.cz#24089)


Přidat komentář